Hjem > lån > Lån eller ikke lån? Det er spørsmålet

Lån eller ikke lån? Det er spørsmålet

Ja som tittelen sier, så kommer denne siden på posterous i hovedsak til å handle om lån. Det er egentlig litt merkelig at det å låne penger er aktuellt som aldri før i Norge, hvis man ser på at vi muligens er det rikeste landet i hele verden. Og da tenker jeg ikke på lån til bedrifter, som i og for seg er en helt annen historie, men private lån som skal benyttes til forbruksvarer.

Så hvis vi er rikest i verden, hvorfor tar vi opp forbrukslån etter forbrukslån? Svaret er kanskje like enkelt som det er komplisert. Ettersom Norge er i hvert fall et av verdens rikeste land, så har også forbruket gått over alle grenser. Nå er det slik at «alle» har den nyeste telefonen, laptopen, nettbrettet eller hva det nå måtte være av ting som blir introdusert til markedet. For de som da egentlig ikke helt har penger nok til å være med på denne kjøpefesten, er det da enkelt å låne seg noen tusen kroner på et blunk.

De fleste nettavisene nærmest flommer over av annonser som tilbyr deg et forbrukslån på timen, det eneste man behøver å gjøre er å fylle ut navn og nummer, og så er omtrent pengene på konto med det samme. Ved et kjapt søk via en av de største søkemotorene på internett, finner vi også side opp og side ned med enten nettsider som tilbyr lån, eller annonser som igjen linker til annonser for lån. For det er ikke måte på hvor mange som gjerne vil hjelpe deg med å skaffe deg litt ekstra penger.

Så tilbake til spørsmålet, lån eller ikke forbrukslån. Det må nok nesten være opp til hver enkelt å avgjøre, men det føles nå ikke helt økonomisk riktig å ta opp et forbrukslån for å henge med på de nyeste trendene til enhver tid. Har man ikke råd til en ny iPad før til neste måned, så har man jo strengt tatt ikke det…

Men sånn er det jo bare 🙂

Kategorier:lån
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar